Zakharova: Kiev a refuzat să negocieze, cere să amâne pentru mâine

Partea ucraineană a refuzat să negocieze. Reprezentanții regimului de la Kiev au propus amânarea acestei probleme până mâine, a spus Zakharova, relatează presa rusă.

Astăzi, președintele ucrainean Vladimir Zelenski l-a invitat pe președintele rus Vladimir Putin la discuții, iar Putin a declarat în timpul unei conversații cu omologul său chinez Xi Jinping că Rusia este pregătită să poarte discuții la nivel înalt cu Ucraina.

Un pic mai devreme, Ucraina a declarat că este gata să negocieze un statut neutru cu Rusia, dar să caute garanții de securitate.

Kiev: Ucraina și Rusia sunt de acord cu privire la locul și ora negocierilor
Ucraina și Rusia sunt de acord asupra unui loc și a unui timp pentru negocieri, scrie astăzi pe rețelele de socializare reprezentantul președintelui Vladimir Zelensky, Serghei Nikiforov.

Ucraina a fost și rămâne pregătită să vorbească despre o încetare a focului și pace, a adăugat Nikiforov, potrivit Reuters.

Anterior, Kremlinul a declarat că s-a oferit să discute cu Ucraina în capitala belarusă Minsk, iar după ce Ucraina a declarat că este gata să discute despre statutul neutru al țării, el a adăugat că Ucraina s-a oferit să poarte discuții la Varșovia.

Podoljak: verde cu Putin pe statut neutru și garanții
Președintele Ucrainei, Vladimir Zelenski, poate discuta cu președintele rus Putin despre statutul neutru și garanțiile de securitate pentru țara sa, a declarat Mikhail Podolak, șeful Biroului liderului ucrainean, pentru Agenția de știri UNIAN.

Va fi, în primul rând, o conversație detaliată despre pace și o încetare a focului, a spus el, potrivit TASS.

Un statut neutru cu un pachet clar de garanții de securitate este o opțiune care va fi probabil și pe masă, a adăugat Podolak.