Moscova: armata rusă a blocat Kievul din partea de Vest

„Principalele forțe ale trupelor aeriene și-au unit forțele cu unitățile aeriene rusești pe aeroportul Gostomel și au blocat capitala Ucrainei din vest”, a declarat purtătorul de cuvânt al Ministerului rus al apărării, Igor Konashenkov, potrivit Interfax.

El a acuzat conducerea ucraineană că încearcă să folosească civilii ca scuturi umane.

„Fac apel la cetățenii Ucrainei: conducerea dvs. naționalistă folosește aceleași metode ca și teroriștii. Vor să te folosească ca scut uman. Forțele armate ruse nu vor lovi zonele rezidențiale ale capitalei ucrainene”, a spus Konashenkov.

După cum a menționat, potrivit Ministerului Apărării al Federației Ruse, peste 200 de membri ai forțelor speciale din Ucraina au fost uciși în timpul luptelor.

Mai devreme, Ministerul rus al Apărării a declarat că armata rusă a preluat controlul asupra centralei nucleare de la Cernobîl.

Armata rusă a doborât 12 avioane ucrainene

Armata rusă a doborât 12 avioane ucrainene în timpul operațiunilor speciale din Ucraina, a declarat astăzi Igor Konashenkov, reprezentant al Ministerului Apărării.

„Șase avioane de luptă, un elicopter și cinci drone au fost doborâte. 67 de tancuri și alte vehicule blindate, 16 sisteme de rachete, 87 de vehicule militare special numite au fost distruse”, a spus el, potrivit TASS.

Ministerul rus al Apărării a subliniat că armata lor nu efectuează atacuri asupra orașelor ucrainene, ci vizează infrastructura militară cu arme foarte precise.