În curând de afaceri de capital în agricultură cu India, China…

El, cu ocazia sosirii celei mai mari delegații economice sârbe din sector la EXPO din Dubai, a spus că este, de asemenea, logic, având în vedere că exportul agriculturii sârbe în 2021. valora până la cinci miliarde de dolari.

Întrebat dacă se așteaptă să încheie tranzacții de capital la Expo, el spune că acest lucru este posibil deoarece negocierile sunt în curs cu o companie mare din India, care ar trebui să vină pe piața naase, precum și cu parteneri din China atunci când vine vorba de porumbul sârb.

Este necesar ca procesul chinez mai mult de o jumătate de milion de tone de castraveți, iar acest lucru va fi o investiție în valoare de mai mult de 250 de milioane de euro, și va angaja mai mult de 1.000 de lucrători. Aceasta este o companie cu adevărat serioasă cu care vorbim. Sperăm că aceste investiții ar trebui să aibă loc în acest an, adică să înceapă lucrările concrete de implementare, a declarat Djakovic.

El adaugă că există unele oferte la nivel tehnic care vor rezolva toate dilemele asociate acestei afaceri.

Când vine vorba de India, există negocieri privind exportul fructelor noastre, a spus el și a declarat că egiptenii ar trebui să vină și pe piața noastră și sunt interesați de cerealele și fructele sârbe.

Subiectul este cerealele și sper că în curând vom exporta mere în Egipt și că în sezonul viitor această piață va fi disponibilă fermierilor din Serbia. Am convenit deja asupra reuniunilor Delegației Ministerului Agriculturii la Exp, a spus Dyakovich, adăugând că este necesar să se ajungă la un acord atât cu privire la certificare, cât și la unele proceduri administrative.