Douăzeci și două aprilie cererile pentru achiziționarea de noi tractoare IPARD înseamnă

Acesta include sectoarele laptelui, cărnii, fructelor și legumelor, altor culturi, cum ar fi anumite tipuri de cereale și ierburi industriale, struguri și ouă.

Acest apel prevede finanțare în valoare de 1,35 miliarde de dinari în conformitate cu regulamentul și reglementările speciale care reglementează distribuirea stimulentelor în agricultură și dezvoltare rurală.

Subiectul provocării publice este investițiile în active fizice și cheltuieli acceptabile pentru achiziționarea unui nou tractor cu piese, dispozitive și echipamente standard pentru lucrări agricole, inclusiv cabina de tractor corespunzătoare, relatează Departamentul pentru plăți agricole.

Capacitatea tractorului, a cărei achiziție este subvenționată de fondurile IPARD, depinde de sectorul investițiilor și de volumul producției.

De exemplu, dacă cineva este angajat în grădinărit și are de la două la 10 acri de zone de plantare declarate, va putea achiziționa un tractor cu o capacitate de până la 60 kW. Un tractor mai puternic, de până la 80 kW, va putea obține, dacă are o suprafață mare, de la 10 la 50 de acri.

Tractorul poate fi de tip T1-T5 sau S1-S5 în ceea ce privește reglementările speciale care reglementează separarea autoturismelor și a vehiculelor plug-in, precum și condițiile tehnice pentru vehiculele de pe drumuri și trebuie să respecte cerințele de protecție a mediului reglementate de reglementările UE în acest domeniu și cu care sunt respectate regulile Serbiei.

Informații despre apelul public programat sunt disponibile telefonic la Centrul de Informare al ministerului agriculturii, silviculturii și Gospodăririi Apelor: 011/260-79-60 sau 011/260-79-61, precum și Centrul de contact al Departamentului de plăți agricole: 011/30-20-100 sau 011/30-20-101, în fiecare zi săptămânală de la 7: 30 la 15: 30.