Semănatul porumbului colectează 50%, floarea-soarelui – 30%

În primul rând, este un îngrășământ artificial scump, dar și combustibil, costul căruia, desigur, regulamentul guvernului sârb este înghețat la începutul lunii timp de 30 de zile. Pe de altă parte, însămânțarea este marcată și de prețul ridicat al cerealelor și semințelor oleaginoase pe piețele interne și mondiale, ceea ce reprezintă un stimulent pentru cea mai importantă activitate din agricultură, indiferent de repromaterialul scump.

În Uniunea Agrară din Serbia, ei spun că însămânțarea porumbului la hectar în această primăvară va fi de la 140.000 la 155.000 de dinari, ceea ce este cu aproape 50% mai mult decât însămânțarea semințelor de in, în timp ce însămânțarea soia și floarea soarelui va fi cu 30% mai scumpă decât anul trecut.

– Semănatul este mai scump din cauza prețurilor ridicate pentru îngrășăminte, combustibil, precum și pentru chirie, care în unele părți ale provinciei Voivodina costă 500 de euro pe hectar, – Președintele Uniunii Agrare din Serbia Nenad Manic a declarat Jurnalului”

El a spus că în timpul însămânțării de primăvară, chiriașii terenurilor publice vor fi mai ieftini de Închiriat, deoarece chiria pe acru a curților de stat costă 200 de euro, dar și pentru marii producători agricoli, însămânțarea va fi mai mică, deoarece vor primi o rambursare din TVA.

Structura semințelor
Semănăm cel mai mult porumb. Lane a plantat – o pe aproximativ un milion de acri. Este de așteptat ca în această însămânțare porumbul să fie, de asemenea, primar în comparație cu soia din floarea-soarelui, în special în ianuarie 2020. un an de porumb costa doar 17,05 Dinari, iar acum aproximativ 30 de dinari.

Aveam 240.000 până la 250.000 de acri de soia, iar floarea-soarelui avea aproximativ 220.000 de acri.

– Însămânțarea de primăvară va fi costisitoare pentru cei care aplică pe deplin măsuri agrotehnice, dar repromaterialul scump le va fi returnat cu prețuri ridicate pentru produsele agricole. Cine ar putea și știa cum să salveze podeaua și să o vândă cu înțelepciune, nu mai poate spune că nu ar trebui să se angajeze în agricultură”, a spus Nenad Manich.

Un fermier din Tork (Begeytsy) din reședința lui George Milotin a cumpărat semințe de porumb și floarea soarelui, cu o duzină la sută mai mult abur decât anul trecut, dar nu a cumpărat încă substanțe chimice.

– Acum câteva luni am cumpărat un Consilier expert pentru că știam că prețul va crește, așa că acum sunt calm pe această parte. Sunt preocupat doar de prețul combustibilului, ce se va întâmpla atunci când legea va înceta să mai fie în vigoare”, a spus Milotin, crezând că ar fi bine dacă statul ar crește stimulentele pentru producția vegetală la 20 de hectare, de la 4.000 de dinari la 10.000 de dinari pe hectar. „Acest lucru ar însemna pentru noi să atenuăm oarecum costurile ridicate pentru expert”, a spus Milotin.

Wenzel Pezhov de la Ivanov cu districtul orașului Panchev spune că va organiza însămânțarea de primăvară în același mod ca și Lane. Toamna, a semănat mai multe cereale, așa că în această primăvară va semăna mai puțin porumb și floarea-soarelui.

– Am cumpărat aproximativ 70 la sută din reprometrii, ureu a plătit 1.016 euro pe tonă, iar semințele sunt cu aproximativ 20 la sută mai scumpe decât culturile din trecut – a spus Peyov, afirmând că este mai mult decât mulțumit de prețul actual al porumbului, dar se străduia să obțină randament.Îi este frică să nu fie diferit de seceta mare de anul trecut și de temperaturile ridicate din timpul zilei, așa că a avut mai puțin porumb.