Grădină de legume: va exista o grădiniță bună atât pentru sere, cât și pentru grădini

Semințe de roșii, castraveți, ardei, dovlecei… ele germinează deja, iar talia legumelor va fi gata de Vânzare la sfârșitul lunii aprilie.

Interlocutorul grădiniței „jurnal” de la Budisava din Noul acum Dusan Kupreshanin spune că există nenumărate locuri de muncă în agricultură care pot aduce venituri, trebuie doar să alegeți. Cel mai bine este să lucrați doi, trei împreună, așa că atunci când unul nu merge, mai sunt doi care să compenseze daunele și să obțină profit. Kupreshanin a intrat în această afacere acum zece ani și spune că această afacere sezonieră poate face un profit, dar el cere, pentru că până când talia plantei crește, trebuie să fie non-stop în seră.

Până în prezent, el nu a participat adesea la concursuri de stimulare, deoarece crede că are nevoie de multă hârtie pentru acest lucru și că atunci când intră într-o procedură complexă de obținere a documentelor, există întotdeauna altceva greșit. De aceea se bazează pe punctele sale forte, chiar dacă ar trebui să existe 3.000 de euro pentru a începe o afacere pentru copii.

Tomate 50 Dinari, piper 25…

Dusan Kupreshanin spune că tot ceea ce numește este de vânzare, dar este preocupat de prețul răsadurilor, care crește încet, deși produsele agricole păstrează prețuri bune.

De câțiva ani, talia paradazei variază de la aproximativ 50 de dinari, ardei de la 25 la 35 de dinari și castraveți aproximativ 40 de dinari.

– Acestea sunt prețuri imediat la început, când ies din seră și, în timp, scad, – citează Kurreshanin, sperând că din punct de vedere al prețurilor ceva se va schimba, iar producătorii vor obține un profit mai mare.

– Cine nu are astfel de bani la început, puteți începe chiar și o afacere, – spune Kupreshanin. El observă că nu știe cu siguranță cât va costa producția în acest an, deoarece nu urmărește multe prețuri curente pentru repromateriale, dar știe că totul a crescut în preț.

– Lucrez de mult timp cu un furnizor, de la care furnizez semințe din importuri și, prin urmare, pentru producția din acest an colectez totul la timp, în decembrie, – spune Kupreshanin.

El observă că numai semințele nu sunt suficiente în producție, dar trebuie achiziționate și recipiente, ghivece, substraturi, îngrășăminte artificiale și gunoi de grajd. El nu cumpără pământ, ci îl aduce de pe câmp și îl amestecă cu îngrășământ pentru dezinfecție, astfel încât plantele să nu atace dăunătorii și bolile. Are un cost atât pentru electricitate, cât și pentru apă, deoarece trebuie să configurați tempratura astfel încât plantele tinere să prospere.