Asociațiile de fermieri sunt nemulțumite de conversații

Acest lucru a fost declarat de unul dintre participanții la întâlnire, președintele Asociației „Dolovachki Paori” Marco Boitar.

Ministrul a oferit încă 4.000 de dinari pentru subvenția existentă, care va fi plătită din 3. Martie, dar am spus că acest lucru este inacceptabil pentru noi și vom părăsi membrii pentru a decide ce să facem în continuare”, a spus Boitar.

El a declarat că reprezentanții Asociației Fermierilor din Dolov, Sârbobran, Zrenjanin, Botos, Stajcev și Itebej sârb au participat la negocierile din Biroul Primului Ministru Brnabic.

„Cererea noastră a fost ca subvenția pe acru să fie de 200 de euro pentru o suprafață de până la 100 de hectare plus motorină regresată la un preț scutit de accize, dar ni s-a oferit o ofertă de 8.000 de dinari, pe care nu am acceptat-o”, a spus Boitar.

El a adăugat că fermierii au oferit o alternativă de 12.000 de dinari pe hectar pe o suprafață de până la 20 de hectare și că, după formarea noului guvern sârb, au fost adoptate rezoluții pentru creșterea subvențiilor și eliminarea accizelor la motorină, dar acest lucru nu a fost recunoscut.

„Premierul a spus că nu există loc pentru astfel de măsuri în buget și că guvernul aflat într-un mandat tehnic înainte de alegeri nu poate lua astfel de decizii”, a spus Boitar.

El a explicat că suma de 12.000 de dinari la hectar a fost solicitată datorită faptului că anul trecut 100 de kilograme de îngrășăminte ar putea fi cumpărate pentru o subvenție de 4.000 de dinari, iar astăzi această cantitate de îngrășăminte minerale necesare pentru însămânțarea de primăvară costă 100 de euro.