Lonchar: situația epidemiologică din Serbia este sub control

„Oportunitățile din spitale sunt mai puțin pline, ceea ce ne oferă posibilitatea de a comunica mai mult cu pacienții nexovid care au trebuit să aștepte tot acest timp și să reformeze sistemul pentru pacienții care trebuie să colecteze și să nu aibă o coroană”, a spus Gonchar în timpul unui tur al Spitalului general din Pozharevets, în care Ministerul Rezervei a investit peste 1 milion de euro.

Ministrul i-a îndemnat pe cei care nu au fost încă vaccinați să facă acest lucru, spunând că evoluția pandemiei depinde de toată lumea, de aceea este important să respectăm măsuri care, potrivit acestuia, și-au dovedit eficacitatea.

Gonchar a vizitat Spitalul de pompieri, care, datorită investițiilor Ministerului Sănătății, a primit un nou scaner modern, cea mai recentă radiografie și salubritate complet echipată.

El a menționat că peste 1 milion de euro au fost investiți pentru dispozitive noi.

„Cu acest scaner, se realizează că 200.000 de pacienți care gravitează aici nu vor trebui să meargă în alt loc sau să rezolve problema listei de așteptare, deoarece toate acestea se pot face aici”, a spus Gonchar.

El a adăugat că s-a decis că scanerul va funcționa în două schimburi și va fi angajat suplimentar de oameni.

„Pentru noi, nici acest scaner, nici tot ceea ce facem nu înseamnă nimic dacă nu avem oameni și nu investim în ei”, a spus Gonchar.