Orchestra municipală se întoarce de mâna lui Koichi și planifică concertul în luna mai

Odată cu întoarcerea în municipiul Manfred Reyes Villa revine și Orchestra Simfonică civică, un proiect muzical pe care primarul îl începuse în primul său mandat în 1994, mai întâi cu Corul orașului Cochabamba, apoi se extinde în 1996, cu grupurile Orchestrei vânturilor, Corului de copii, Corului de Tineret și Orchestrei de cameră, care este apoi amplificată la Orchestra Simfonică.

La începutul anilor 2000, sprijinul municipal a scăzut, iar grupurile au dispărut încetul cu încetul, până la punctul de a se transforma în 2008 în proiectul educațional Cochabamba Symphony Foundation cu contribuții de la diferite instituții ca sponsori și plăți din componente până când nu a putut fi susținut și în cele din urmă a dispărut. Acum, mai bine de 10 ani mai târziu, un nou proiect cu acest fundal se naște sub conducerea lui Koichi Fujii, care a fost, de asemenea, responsabil de aceste cinci grupuri în anii 90 și 2000.

În ciuda faptului că are același concept și aceiași șoferi din acea vreme, Fujii insistă că nu este o „renaștere”, ci „o nouă inițiativă cu principii noi”, care a fost concepută în August anul trecut. Orchestra și-a susținut audițiile în februarie, iar marți a avut prima repetiție cu cei 52 de membri ai săi la Centrul Cultural bicentenar, cu prezența primarului Reyes Villa.

„Vrem să facem primul concert în mai, dar încă nu știm sigur. Cu toate acestea, nu vrem să ne prezentăm la jumătatea lucrării, așa că pe 31 Martie va fi efectuată o evaluare generală a lucrării și apoi va fi anunțată data oficială a primului concert”, a declarat Fujii, director artistic al proiectului, care este însoțit de dirijori asistenți Okticlvaro Cadima (director fondator al orchestrei municipale de cameră în 1996) și Miguel Oktaktngel Salazar (director al Orchestrei Filarmonice din Bolivia și președinte al Fundației muzicale Bravura, pentru această mass-media.

Această nouă orchestră simfonică municipală este compusă din muzicieni profesioniști și semi-profesioniști, aranjați în 20 de viori, șapte viole, șapte violoncele, două basuri duble, două flauturi transversale, două oboi, două clarinete, două fagoturi, trei coarne franceze, două trâmbițe, două tromboane și două percuții.

„Mai mult decât talent, ceea ce apreciez este dispoziția, o noblețe a spiritului fiecărei componente, deoarece atunci când am audiat încă nu am putut spune câți bani ar putea fi plătiți pentru lucrare. La Primărie, sunt încă în proces de angajare. Cei care au venit sunt cei care și-au dorit cu adevărat să participe la proiect, indiferent cât de mult este plătit”, a comentat Fujii.