Paleoartistul combină știința și arta pentru a educa

Combinând știința și arta, paleoartistul argentinian Santiago Reuil reconstruiește, din fragmente fosile, morfologia animalelor dispărute cu mii sau milioane de ani în urmă.

O lucrare pe care o dezvoltă de aproape trei decenii pentru muzee și universități și pe care o diseminează acum prin proiectul său audiovizual „Paleocart Unktiftn”, din care vă invită să vă replicați sarcina profesională cu materiale de zi cu zi.

Pasionat de paleontologie, precoce și perseverent, Reuil și-a început cariera la vârsta de 14 ani, când s-a alăturat Muzeului Argentinian de științe Naturale Bernardino Rivadavia (MACN) ca voluntar. Un dor pe care am vrut să-l îndeplinesc de când aveam 10 ani.

A rămas acolo mult timp, a trecut prin diferite laboratoare, a învățat comerțul și mai târziu a început să lucreze cu diferite muzee și universități din țară și din străinătate, aplicându-și abilitățile în munca tehnică și artistică.

De câțiva ani, Santiago a împărtășit un nume de familie cu „Puertasaurus reuili”, o specie de dinozaur sauropod din Patagonia argentiniană, ale cărei rămășițe au fost găsite de colegul său Pablo Puerta și a reconstruit o vertebră din nenumărate fragmente fosilizate.