Dormeo cu siguranță lucrătorii falimentari au plecat atât fără muncă, cât și fără plată! Tăcuți și șantajați, nu știu la cine să apeleze

Studio Moderna intră cu siguranță în faliment și nu mai are o dilemă, chiar dacă compania a lansat o audiere preliminară la tribunalul din Zagreb la începutul lunii iulie și a încercat să salveze afacerea.

Redacția Blica raportează tot mai multor muncitori ale căror destine sunt triste.

Administratorul falimentului este în mod clar în poziția de a urma falimentul pentru proprietarul dorme.

Conform informațiilor obținute de” Blic business”, lucrătorii din Serbia care au fost angajați de sucursala acelei companii datorează salarii, mai exact, mai mulți dintre ei.

Mutul, șantajații, de teamă pentru existența lor nu știu la cine să apeleze.

Am trei salarii întârziate și, din câte știu, sarcina mea nu a fost plătită. Suntem amenințați cu concedierea dacă ne plângem cuiva, a spus un lucrător care, din motive de înțeles, a vrut să rămână anonim.

Potrivit acesteia, poziția nefavorabilă este în special părinții, adică mamele și, în special, doar mamele fumuroase care se numără printre lucrătorii acestei companii care au făcut afaceri în Serbia.

„Școala a început, costurile scad, copiii au nevoi tot mai mari, iar noi mergem la muncă și nu există salariu”, s-a plâns ea.

Conform informațiilor noastre, chiar și mărfurile din fabrici au fost ambalate și despachetate în mod repetat, iar unele au revenit pe piață, ceea ce mărturisește doar un fel de haos în această companie.

Că acesta nu este un caz izolat, ne-a mărturisit un angajat al aceleiași companii, doar într-un alt oraș.

Contul Studio modern Serbia este blocat, compania ne datorează salarii pentru iulie și August, iar între timp ni s-a spus că nu le vom primi. În același timp, ni s-a spus că nu a mai rămas nimic din companie, cel puțin sub numele de până acum studio modern. Procedura oficială de faliment din Serbia nu a fost încă deschisă, spune interlocutorul nostru rezingirano.

Operațiunile din Serbia ar fi fost preluate de un om de afaceri chinez, care a fost raportat lucrătorilor intern. Cu toate acestea, acest lucru nu îi consolează pe lucrători că salariile lor vor fi plătite.

Și probabil au dreptate, din păcate. Muncitorii sunt lăsați pe un raft.

Suntem acum într-o dilemă cu privire la modul și în ce mod să ne exercităm drepturile legale? Printre altele, sunt cineva care este beneficiar de împrumut la domiciliu, părinte a doi copii și acum nu știu unde sau unde, spune un alt interlocutor al nostru care și-a dorit să rămână anonim și care a fost angajat al acelei companii.

Cel mai rău în această situație s – a întâmplat în cea mai mare sucursală din țara noastră-în Novi Sad.

Acolo, „studio Modern”, conform ultimului raport financiar, are 546 de angajați.

Contul lor este blocat zile și săptămâni, în valoare de zece milioane de dinari. Multe comenzi sunt în colectare forțată, iar creditorii care solicită fonduri de la companie includ, printre altele, Banca Națională a Serbiei și mai multe alte companii private. În ultimul an, compania a avut opt executare prin colectare forțată.

Să ne reamintim, antreprenorul Sloven Sandi Czechko este, apropo, unul dintre cei mai bogați sloveni și „regele” vânzărilor de televiziune care, cu mărcile sale Dormeo, Delimano și Kosmodisk, a reușit să pătrundă aproape în fiecare gospodărie din această parte a Europei.