Nu este amintit faptul că nucile au fost o dată mai scumpe pentru un kilogram este cerut până la 2.000 de dinari, alune de două ori mai ieftine

Au înflorit, dar și au copt „când timpul lor nu este” căpșuni în câmp Dra Peura Peure în Majur, lângă Comandapac și le-a vândut de la mijlocul lunii octombrie și ieri.

Dar, în regiunea Crankabac, și mai ales în Ma Crank, în această toamnă piulița a fost slab sau aproape nu sa născut deloc, ceea ce sa reflectat rapid asupra prețurilor de pe piețe. Gospodinele care pregătesc prăjituri și prăjituri pentru masa Slava sunt șocate din cauza nucilor niciodată scumpe.

Un kilogram de stuf nu poate fi cumpărat mai ieftin decât 1800, iar la unii vânzători costă până la 2.000 de dinari. Oferta este modestă, deși cumpărătorii au reacționat rapid și au adus nuci din Sumadija și Serbia de sud la tarabe.

Avem câțiva copaci, dar nu am recoltat nici măcar o nucă. A fost o mulțime de fructe clocitoare, dar cred că nu i-au plăcut acele ploi primăvara, așa că s-a îmbolnăvit. Totul a căzut, iar frunza s – a uscat-spune o gospodină de la o piață din bogati care a vândut nucile de anul trecut, pe care adaugă ea, abia le-a ridicat pentru că erau multe râncede.

Deși două kilograme de coapse de porc pot fi cumpărate pentru un kilogram de nuci, gospodinele nu renunță la prăjituri mici și prăjituri pe masa Slava. Dulciurile dulci și mai ales dulciurile De Post sunt de neconceput fără nuci, deci și ele sunt scumpe.

Pe grupurile online de pe rețelele de socializare, mai multe gospodine au anunțat vânzarea de „prăjituri de casă” la prețul de 1.000 de dinari pe kilogram, în timp ce cu o lună mai devreme se pot comanda prăjituri și prăjituri pentru sfântul Nicolae la 1.200 de dinari.

– Avem o anumită cantitate de nuci de anul trecut, iar anul acesta, deși a născut prost, va fi suficient pentru prăjituri. Deoarece nu trebuie să cumpărăm, ne potrivim cu prețul de 1.000 de dinari – a spus gospodina din Majuro, care pregătește și vinde o cantitate mai mare de prăjituri prin „piața online”.

Nu ne amintim că nucile au fost odată mai scumpe și că alunele sunt de două ori mai ieftine, deci un kilogram se vinde de la 800 la 1.300 de dinari.