Copilul meu primește vaccinul COVID, deoarece este necesar — în mai multe moduri decât ați putea crede

După vestea că Centrele Pentru Controlul si Prevenirea Bolilor oficial recomandat COVID-19 vaccin pentru copii ca tineri ca cinci ani, soțul meu și m-am dus imediat on-line în căutarea de următoarele numirea disponibil. Nu a fost nici o întrebare — nici o ezitare. Ne vaccinam copilul.

Eforturile noastre au fost întrerupte cu texte și un apel telefonic de la rude bine intenționate — care s-au înscris cu nerăbdare să fie primii în linie pentru lovitura lor-dorind să verifice din nou dacă aceasta a fost mișcarea corectă. „Nu vrei să aștepți și să vezi cum merge mai întâi?””E un copil perfect sănătos . . . probabil nici nu are nevoie.”

Adevărul este că s-ar putea să nu aibă nevoie de ea. Există o șansă foarte bună ca, dacă ar fi primit COVID în timp ce era nevaccinată, să aibă câteva zile grele, o carantină plictisitoare și apoi să se întoarcă imediat la ea. Există o bună șansă ca majoritatea colegilor ei să se descurce la fel. De la începutul pandemiei, aproximativ 1, 8 milioane de copii cu vârste cuprinse între 5 și 11 ani au fost infectați — adică nouă la sută din toate cazurile. Potrivit datelor federale, 8,600 au fost spitalizați și aproape 140 au murit. În comparație cu alte grupe de vârstă, aceste numere sunt incredibil de mici. De fapt, panoul Food and Drug Administration, înainte de octombrie lor. 29 votează pentru autorizarea unanimă a vaccinului pediatric, deliberată dacă vaccinul a fost cu adevărat necesar pentru toți copiii din această grupă de vârstă. Unii au plutit ideea de a o aproba doar pentru anumiți copii sau familii compromise.

Ca și Dr. James Oficiala de Meharry Medical College, a spus, „cred că copiii cu cel mai mare risc nu trebuie să fie vaccinate, dar vaccinarea tuturor copiilor de a realiza doar că mi se pare un pic cam mult pentru mine.”

Deși ulterior a votat în favoarea vaccinului Pfizer, această noțiune generală — întrebarea dacă este chiar „necesară”— este ceea ce a lăsat mult timp mulți părinți ezită să se vaccineze. La începutul pandemiei, părinții au fost împărțiți dacă ar da vaccinul copilului lor dacă unul ar fi pus la dispoziție. Pentru ei, obținerea COVID în această grupă de vârstă nu este o condamnare la moarte. Este abia chiar cauza pentru o vizită la medic. Și această gândire a rămas constantă. Într-o mai recent sondaj de Kaiser Family Foundation, o treime din părinți de gând să aștepte un timp pentru a vedea cum funcționează vaccinul, iar 30% spun că au cu siguranta nu va obține vaccinul pentru copilul lor, față de 27 la sută dornici de a face o programare pentru unul.

Deci, înțeleg de ce părinții ar putea lua o pauză cu această decizie. Copiii prezintă un risc mai mic de complicații severe cauzate de COVID. Mai puțin de două procente dintre copii ajung în spital și, chiar și pe fondul variantei Delta, mai puțin de 0, 03 la sută mor. „Mai puțin de 0, 03 la sută! Asta nu e nimic!”Dar nu este nimic. Numărul morților din ultimul an plasează COVID în primele 10 cauze de deces pentru această grupă de vârstă. Și chiar dacă părinții sunt dispuși să joace aceste cote cu copiii lor, spitalizarea și moartea nu sunt singurele repere de evitat aici. În caz contrar, copiii sănătoși au suferit de „COVID lung” — când simptome precum oboseală, dureri de cap, dificultăți de respirație și dificultăți de concentrare în ultimele luni după testarea pozitivă. Cei temători că un vaccin ar putea duce la miocardită nu sunt singuri — cazurile rare de inflamație a inimii în setările din lumea reală au apărut în ședința FDA, în ciuda faptului că nu există cazuri de aceasta în studiul clinic. Cu toate acestea, riscul de a obține miocardită este de peste 30 de ori mai mare cu COVID decât cu vaccinul, iar efectele secundare sunt și mai grave.

Cu siguranță vreau să-mi protejez copilul mic de contractarea COVID — 19-nu vreau să-i pun sănătatea în pericol. E un motiv important pentru care primește vaccinul. Dar nu este în niciun caz singurul motiv — sau cel care își găsește drumul spre partea de sus a listei mele. Copilul meu primește acest vaccin pentru a păstra în siguranță persoanele mai vulnerabile din comunitatea ei. Doar pentru că ea însăși este sănătoasă nu înseamnă că nu întâlnește adulți imunocompromiși, colegi de clasă cu afecțiuni subiacente sau persoane nevaccinate în alt mod — inclusiv sora ei mai mică. Grija pentru sine nu a fost niciodată calea de ieșire din această pandemie, totuși este modul în care atât de mulți continuă să funcționeze. Minoritățile subreprezentate duc greul coronavirusului, iar un număr disproporționat și inacceptabil de copii negri și maro mor. La fel și acei copii cu astm, obezitate și tulburări de dezvoltare. Ei merită protecție.

Copilul meu primește acest vaccin, astfel încât să putem pune capăt întreruperilor de-a lungul anilor în educația ei. Până în prezent, în această toamnă, familia mea a trebuit să treacă prin două carantine bazate pe clasă-încă trei săptămâni de tulburare pe lângă mai mult de un an universitar complet înțepat de închideri și abia salvat de școlarizarea la distanță. Pierderea de învățare este de necontestat: cei mai mulți copii au ajuns patru luni în urmă în matematică și trei luni în urmă în lectură. Desigur, elevii din școlile cu majoritate Neagră au prezentat un decalaj de șase luni. În afară de inechitățile educaționale, au existat studii pe lângă studiile care demonstrează declinul social-emoțional în cea mai tânără populație — și a anxietății și depresiei acumulate. Chiar și cele mai mici întreruperi se adaugă. În fiecare luni dimineață, copilul meu este scos din clasă pentru a obține un test COVID. În fiecare săptămână, se pare, primim e-mailuri la nivel de școală despre „cazuri confirmate” și „contacte apropiate” care amenință să închidă totul. Fiecare al treilea mesaj acasă de la un profesor este despre o mască umedă, o mască pierdută. Orice altă plângere din partea copilului meu este de a nu putea înțelege profesorul sau de a sta lângă cineva la prânz. Copilul meu primește acest vaccin ca să mă pot întoarce la muncă. Numai în ultima lună, soțul meu și cu mine am fost nevoiți să luăm în total 11 zile neașteptate pentru a gestiona nevoia bruscă de îngrijire a copiilor. Pentru a fi clar, acest lucru este pe partea de sus a 18 luni drepte de a fi forțat să se aplece atât de departe înapoi în scaunul care se învârte, care este cariera mea, că aproape am răsturnat — un scenariu care se simte norocos, având în vedere că sute de mii de mame muncitoare și-au părăsit locurile de muncă pentru a-și asuma munca neplătită Și, desigur, părinții din clasa muncitoare au suferit cel mai mult. Din păcate, chiar și cu un vaccin pe masă, ei încă mai fac: un sondaj recent a arătat că mai mult de jumătate dintre părinții care câștigă mai puțin de 50.000 de dolari pe an au spus că sunt preocupați de obținerea vaccinului pediatric — pentru că ar trebui să-și ia timp liber pentru a călători la un loc de vaccinare sau să-și ia Imaginați-vă ce ar face un focar COVID și carantina de clasă ulterioară de 14 zile unui angajat pe oră.

Copilul meu primește acest vaccin pentru că este un bilet de intrare la o viață pe care a trebuit să o punem pe pauză. Lecții de înot, petreceri de naștere, rezervări pentru cină, întâlniri de joacă care nu sunt retrogradate într-un parc liniștit într-o zi de 40 de grade, vacanțe, întâlniri de familie, vizite cu bunicii. Acest vaccin mult așteptat poate asigura familiei noastre un viitor fără analiza constantă a riscurilor și anxietatea care ne-a consumat mintea de fiecare dată când ne-am gândit să ieșim cu un picior pe ușa din față. Copilul meu își poate recăpăta copilăria. Ne putem recupera viețile. Dacă nu „avem nevoie” de asta — dacă toate acestea nu sunt necesare, nu stiu ce este.