Corpul tău are nevoie de o resetare după controlul nașterii? Ob-Gyn explica adevărul despre fertilitatea Post-pilula

Stăteam în biroul meu ob-gyn, picioarele mele încă în etrieri după ecografia vaginală, când I — am spus medicului cum am fost șocat să fiu însărcinată-la urma urmei, tocmai am scăpat de controlul nașterii cu câteva săptămâni înainte de a concepe.

„Deci ai crezut că nu poți rămâne însărcinată după ce ai scăpat de controlul nașterii?”ea ma întrebat, cu adevărat confuz. (Cu siguranță I-am sunat linia de birou de mai multe ori în anii precedenți, temându-mă că o pastilă uitată mă va pune în pericol sau că o eroare severă a stomacului i-ar scădea eficacitatea.)

„Ei bine, cred că am crezut că corpul meu ar avea nevoie de timp pentru a reseta”, i-am răspuns.

Ceea ce mi-a spus în continuare este un memento pe care încă îl transmit prietenilor care cred că trebuie să treacă printr-o „curățare” sau „detoxifiere” de control al nașterii înainte de a încerca să aibă un copil.

Ideea că corpul tau are nevoie de timp pentru a elimina hormoni sau re-reglementa în sine ca trecerea de pe controlul nașterilor este un mit, pur și simplu. „Adevărul este că nu este nevoie de o perioadă de detoxifiere de la pilulele contraceptive hormonale înainte de a încerca să concepeți”, a declarat pentru POPSUGAR ob-gyn Banafsheh Kashani, din California. „Majoritatea femeilor vor ieși din controlul nașterii, iar hormonii lor vor fluctua pentru a permite ovarelor să ovuleze un ou în acel ciclu. Puteți încerca sarcina imediat. Nu este nevoie să așteptați ceva timp după ce ați ieșit din controlul nașterii.”

De fapt, Jane van Dis, MD, ob-gyn și consilier medical modern pentru fertilitate, consideră că este util să le reamintim pacienților despre modul în care funcționează controalele tipice ale nașterii — precum și cum nu funcționează.

„Dacă ați avut o rețetă pentru contraceptive orale, probabil atunci când medicul dumneavoastră sau asistenta medicală le-a prescris, au menționat că, dacă pierdeți o pastilă, luați următoarea pastilă de îndată ce vă amintiți a doua zi”, a spus ea. Asta pentru că pastilele nu vor mai avea un efect contraceptiv după doar 48 de ore-ceea ce înseamnă că hormonii sintetici nu persistă în corpul tău după două zile fără a le lua. În ceea ce privește DIU și implanturile contraceptive, aceste metode de control al nașterii sunt imediat eliminate din sistemul dvs. imediat ce sunt eliminate de către medicul dumneavoastră.

Pur și simplu, nu puteți avea un medicament care a dispărut complet din sistemul dvs. în câteva ore și, de asemenea, aveți nevoie de o „detoxifiere” din acest medicament. „Nu există un astfel de lucru ca „acumularea de control al nașterii”, a spus dr.van Dis. Deci, de ce prevalează această credință? Dr. Kashani consideră că „o mulțime de femei primesc sfaturi de la bătrânii lor” și că această „informație tinde să treacă de la o generație la alta.”Și, desigur, există suficiente produse pe piață care sugerează necesitatea „resetării nivelurilor hormonale” și „restabilirii sănătății uterine” după controlul nașterii. În ciuda acestor afirmații, nu există date științifice care să le susțină.

Există, desigur, cazuri anecdotice când întârzierile se întâmplă-deși este adesea mai puțin de a face cu controlul hormonal al nașterii și mai probabil de a face cu simptomele pe care le trata un control hormonal al nașterii și, prin urmare, deghizarea.

„Unele femei pot ieși din pilulele contraceptive și au o ușoară întârziere în ciclurile menstruale sau ciclurile lor pot fi neregulate”, a spus Dr.Kashani. „Acest lucru poate avea loc pentru câteva luni. Puteți încerca în continuare să obțineți o sarcină în acea perioadă, dar ar putea fi mai greu. Dacă ciclurile nu se reia după ce au ieșit din pastile sau sunt foarte neregulate, atunci ar trebui să căutați o consultație pentru a determina cauza acestor cicluri anormale.”

În acest scop, oprirea unui regim de control al nașterii cu câteva luni înainte de încercarea de a concepe poate fi o modalitate utilă de a înțelege mai bine corpul tău.

„Din nou, acest lucru nu este necesar, dar nu există nici un rău în a ieși din controlul nașterii și a aștepta câteva luni înainte de a încerca”, a spus Dr.Kashani. „După ce o femeie își oprește controlul nașterii . . . acesta este un moment excelent pentru a începe urmărirea ciclurilor menstruale. Înțelegerea duratei ciclului menstrual și a posibilelor date de ovulație sunt utile pentru momentul în care va veni momentul să începeți să încercați să rămâneți însărcinată.”