Tăcerea în jurul pierderii sarcinii în comunitățile Latino ne face mai mult rău decât bine

Cu luna octombrie a sarcinii și luna de conștientizare a pierderilor pentru sugari, ne-am gândit mult la stigma pierderii sarcinii și a infertilității în cadrul comunității Latinx. Pierderea sarcinii este un subiect tabu în toată societatea, dar în special în cultura Latinx, este o conversație și mai închisă. Mulți dintre noi cresc li se spune să nu vorbească niciodată despre sex sau chiar să se gândească la asta, pentru care contează. Deci, atunci când se întâmplă, de multe ori se simte ca și mai mult de un șoc zguduitor de viață.

„Cultura noastră are câteva valori frumoase care înconjoară importanța familiei. Cu toate acestea, cu această valoare vine ipoteze cu privire la fertilitatea naturală a femeilor și călătoria lor în maternitate,” licențiat psiholog clinic, Dr.Christine Rivera spune PopSugar Latina. „Se pune accentul pe îngrijirea corpului tău și pe credința că totul va funcționa. Viața pur și simplu nu merge în acest fel pentru toată lumea și această presupunere grea poate lăsa o femeie să se simtă ca și cum ceva nu este în regulă cu corpul ei dacă totul nu merge perfect” .

Conform March of Dimes, aproximativ 10 până la 15% din sarcini se pierd devreme, ceea ce înseamnă că fătul moare înainte de 20 de săptămâni de gestație. Și aceste numere vorbesc doar despre SARCINI cunoscute, se presupune în comunitatea științifică, că ratele de pierdere a sarcinii sunt de fapt mult mai mari. Cu toate acestea, multe femei încă se tem să vorbească despre asta. Multe femei se învinovățesc, când, de fapt, marea majoritate a pierderilor de sarcină, se întâmplă și cauza nu poate fi atribuită niciunui lucru și nici nu poate fi prevenită.

„Ca femeie care a suferit o [pierdere de sarcină] îmi amintesc că am simțit rușinea inițială și am avut o oarecare jenă în ceea ce privește pierderea copilului meu. Unul dintre comentariile pe care îmi amintesc că le-am auzit de la o femeie latină mai în vârstă a fost: „Oh, nu ai avut grijă de tine?”Am fost recunoscător pentru un prieten care a vorbit pentru mine și a spus:” nu așa funcționează „foarte direct”, își amintește Dr.Rivera și nu este singură.

Din cauza experiențelor ca ale ei, multe femei continuă să se teamă că vom fi judecați sau criticați din cauza poveștilor noastre despre pierderea sarcinii. Oamenii nu vor să știe, pentru că îi face să se simtă incomod sau chiar nervos pentru ei înșiși. Dar ca femei, trebuie să știm. Trebuie să ne simțim auziți și văzuți și trebuie să știm că nu suntem singuri. Nu ar trebui să ne sacrificăm sănătatea mintală pentru că am putea face pe altcineva să se simtă agitat. Ca societate, trebuie să ne confruntăm cu acest lucru cu care se confruntă femeile, astfel încât femeile să poată obține în sfârșit sprijinul de care au nevoie după pierderea sarcinii.

Cu puțin mai mult de zece ani în urmă, eu însumi am avut o pierdere foarte timpurie. Soțul meu și cu mine încercam să rămânem însărcinată pentru prima dată de aproximativ două luni, perioada mea a întârziat câteva zile, ceea ce nu este deloc norma pentru mine, așa că am făcut un test și a fost pozitiv. Am făcut un alt test a doua zi, iar linia de pe testul de sarcină a fost mai ușoară în loc de mai întunecată. Opacitatea liniei pozitive la testul de sarcină indică de obicei nivelul hormonului de creștere corionică umană (HCG) prezent, care este indicatorul sarcinii. Ar fi trebuit să se întunece. Nu după mult timp, am început să văd. Arăta diferit și se simțea diferit, și am știut în inima mea că sa terminat. M-am dus la obstetricianul meu pentru un test de sânge și a confirmat ceea ce știam deja.

Nebunia e că fusesem angajat să gătesc pentru o nuntă în aceeași săptămână. Dar, în loc de a lua timp pentru a procesa și plânge, am continuat. Nu știam ce altceva să fac, așa că am făcut tot posibilul să mă comport ca și cum nu s-ar fi întâmplat nimic. Am stat în bucătăria mea mică și am copt sute de cupcakes în lacrimi, cu cel mai rău sentiment în groapa stomacului meu tot timpul. Apoi am apărut și a înființat frumos afișează pe o superba fermă, în timp ce tot ce am putut gândi a fost cum să porți normal în fața tuturor acelor oameni care au avut nici o idee că am trecut prin cel mai rău lucru din viața mea.

Nici povestea mea nu e unică. Multe, multe femei suferă în tăcere după o pierdere de sarcină. Nu am aflat decât după ce le-am spus mamei și lui tías că am pierdut un copil, că o serie de femei în jurul cărora am crescut au pierdut și sarcini. Nimeni nu ne spune înainte să se întâmple. „Fără sex până nu te căsătorești, sau vei rămâne însărcinată,” este doar forate în noi de când suntem fetițe. Și da, asta se poate întâmpla, dar poate fi și foarte greu să rămâi însărcinată. De fapt, aproximativ unul din opt cupluri din America sunt afectate de infertilitate.

„Experiența unei [pierderi de sarcină] este adesea devastatoare și poate lăsa oamenii cu sentimente de vinovăție și rușine sau îi poate pune la îndoială dacă există ceva „în neregulă” cu ei. Aceste sentimente pot fi amplificate atunci când cultura Latinx încurajează tăcerea în jurul subiectului [sarcinii] și al pierderii sugarului”, spune consilierul pentru căsătorie și familie Latinx, Esmeralda Murga de la Quetzal Counseling POPSUGAR Latina. „Multe cupluri se simt singure în durerea lor atunci când realitatea este că se estimează că 1 din 4 sarcini se termină în [pierderea sarcinii]. Ruperea tăcerii în jurul [pierderii sarcinii] îi poate ajuta pe alții să se simtă mai puțin singuri și mai dispuși să ajungă la sprijin.”

Și acesta este exact lucrul, așa cum se întâmplă în multe domenii ale vieții, femeile au nevoie unul de celălalt. Nu mai trăim în sate și campos unde există comunități construite de femei care se ajută reciproc. Trebuie să intenționăm să ne sprijinim și să ne îngrijim reciproc și o mare parte din aceasta vine cu deschiderea dialogului atunci când vine vorba de sănătatea sexuală și reproductivă.

„Având în vedere așteptările și presiunea din familiile, cultura și societatea noastră de a găsi un partener și de a avea copii, este corect să începem să purtăm conversații despre potențialele obstacole și riscuri de luat în considerare atunci când ne gândim la viitoarele noastre vieți de familie. La fel ca infertilitatea și [sarcina pierderi] sunt individuale, profund, intens și personal, ele sunt, de asemenea, experiențele universale, și cu cât vorbim mai mult despre ele, cu atât mai mult vom începe să devină mai înțelegător, plin de compasiune, de înțelegere, de partajare mai mult acces la resurse adecvate și sprijin profesional, în loc de a fi insensibil la aceste izolarea și sfâșietoare situații,” autorul și life coach Laura Sgroi care împărtășește perspective din experiența ei cu infertilitate la @fertilitywithlaura pe Instagram, ne spune.

„Am putea beneficia cu toții de conversațiile deschise normalizate despre infertilitate, [pierderea sarcinii] și sentimentele de durere și pierdere din jurul lor atât pentru femeile latine, cât și pentru bărbați. Am făcut propria mea cercetare bazată pe propria mea experiență, dar mi-aș fi dorit să fi găsit pe cineva care să stea cu mine și să împărtășească tot ce puteam face în loc să caut cu disperare răspunsuri la o încercare și eroare constantă și stresantă. Din fericire astăzi, avem Natti Natasha și Lilliana Vazquez vorbind despre aceste subiecte”, spune Laura. „Vă rugăm să începeți să întrebați mama, bunica, femeile din familia dvs. pentru călătoria lor. Pregătiți-vă fizic și mental pentru când sunteți gata să aveți copii, verificați-vă, căutați ajutor și împărtășiți călătoria cu familia și prietenii.”