Francisc vizitează Ambasada Rusiei la Vatican

Purtătorul de cuvânt al Vaticanului, Mateo Bruni, a declarat că Papa a petrecut mai mult de o jumătate de oră la ambasadă, relatează Reuters.

El a mers să-și exprime îngrijorarea cu privire la război, a spus Bruni, refuzând să ofere mai multe detalii despre vizită și ce altceva s-a discutat.

De asemenea, el nu a dorit să comenteze acuzațiile presei argentiniene, potrivit cărora Papa a sugerat că Vaticanul ar trebui să medieze în discuțiile de pace.

Ambasadorul rus Alexander Avdeev a negat aceste acuzații de către mass-media argentiniană, relatează agenția de știri TASS cu referire la Reuters.

El a declarat pentru RIA Novosti că întâlnirea a durat aproximativ 40 de minute și că Papa și-a exprimat îngrijorarea cu privire la situația umanitară din Ucraina.

Avdeev a adăugat că Papa a făcut apel la protecția copiilor, a bolnavilor și a persoanelor care suferă și, în general, la protejarea tuturor oamenilor.

În timpul zilei, Papa a postat pe Twitter un mesaj anti-război spunând că ” fiecare război face lumea mai rea decât înainte.”

Războiul este un eșec al politicii și umanității. Războiul este întotdeauna o înfrângere a politicii și a umanității, o predare rușinoasă, o concesie față de forțele răului, a transmis Papei cuvintele din mesajul său de pace „toți frații”, lansat în 2020.

Mesajul lui J a fost publicat în limbile comune pentru contul său, italiană, portugheză, poloneză, franceză, engleză, spaniolă, germană și arabă, iar hashtagul Molimozashche și Ucraina a fost postat lângă el.