Jaguarii îl concediază pe Urban Meyer după 13 jocuri, nenumărate greșeli

Motto-urile lui. Metodele lui. Chiar și starea lui de spirit părea să meargă împotriva a ceea ce este considerat un comportament normal într-o ligă plină de profesioniști și Bărbați maturi. El a frecat aproape toată lumea în mod greșit: asistenți, jucători și, în cele din urmă, șefii săi.

Mandatul tumultuos al lui Meyer s — a încheiat după doar 13 jocuri — și două victorii-când Jacksonville Jaguars l-a concediat joi devreme din cauza unei acumulări de greșeli.

Proprietarul Shad Khan a făcut mișcarea la câteva ore după ce fostul jucător Jaguars Josh Lambo a declarat unui ziar din Florida Meyer l-a lovit cu piciorul în timpul antrenamentului din August. A fost cel mai recent ochi negru — adăugând la o listă deja lungă de jenante — pentru antrenorul de colegiu câștigător al Campionatului Național de trei ori, care nu a reușit să facă tranziția la NFL.

„După deliberări de-a lungul mai multor săptămâni și o analiză aprofundată a întregului mandat al lui Urban cu echipa noastră, sunt dezamăgit să ajung la concluzia că o schimbare imediată este imperativă pentru toată lumea”, a spus Khan într-o declarație. „L-am informat pe Urban despre schimbare în această seară. Așa cum am afirmat în octombrie, recâștigarea încrederii și respectului nostru a fost esențială. Din păcate, nu sa întâmplat.”

Meyer se alătură fostului antrenor Atlanta Falcons Bobby Petrino ca antrenori colegiu ale căror cariere NFL flamed în mod uimitor rapidă. Petrino a demisionat în decembrie 2007 pentru a prelua Arkansas. El a fost 3-10 la momentul respectiv.

Meyer a mers cu 2-11 în sezonul său parțial, iar jaguarii au început cu adevărat să se descurce pe partea ofensivă a mingii după săptămâna de revedere a echipei. Au obținut în medie 9,1 puncte în ultimele șapte jocuri ale lui Meyer, care s-au încheiat cu o alunecare de cinci jocuri.

Coordonator ofensiv Darrell Bevell va servi ca antrenor principal interimar Jacksonville pentru ultimele patru jocuri, începând de duminică împotriva Houston (2-11).

Cele mai mari probleme ale lui Meyer au ieșit de pe teren, unde a încercat să se ocupe de o echipă profesionistă ca și cum ar fi fost într-un campus universitar. El a stropit sloganuri și sloganuri în jurul facilității, a insuflat trucuri în practică și și-a repetat credința greșită că antrenorii antrenor pentru jucători și jucătorii joacă pentru antrenori. El a adus vorbitori motivaționali și a continuat să dea vina pe asistenți pentru pierderile din ce în ce mai mari ale echipei în loc de băieții de fapt de pe teren.

Una dintre cele mai condamnabile decizii ale lui Meyer a venit după un joc de joi seara la Cincinnati la sfârșitul lunii septembrie. El a ales să rămână în urmă cu familia în loc să zboare acasă cu echipa sa și apoi a fost prins pe video în noaptea următoare comportându-se necorespunzător cu o femeie la un bar din Columbus, Ohio. Khan l-a mustrat public pe Meyer atunci, spunând că trebuie să recâștige încrederea și respectul proprietarului.

Salvarea jucătorilor săi a arătat cât de departe era Meyer cu normele NFL. Și a fost doar una dintre numeroasele alegeri de zgâriere a capului pentru antrenorul în vârstă de 57 de ani care a găsit succes la fiecare oprire a Colegiului: Bowling Green (2001-02), Utah (2003-04), Florida (2005-10) și Ohio State (2012-18).

Meyer pur și simplu nu a făcut niciodată ajustările adecvate la nivelul pro.

Afirmația lui Lambo s-a dovedit aparent prea mult pentru Khan, care cu două zile mai devreme a spus că nu dorește să ia o decizie impulsivă cu privire la viitorul antrenorului.

„Ceea ce este diferit la acest lucru este că aveți pierderi și aveți dramă”, a spus Khan atunci.

Jags au avut mult mai multă dramă decât victorii.

Lambo a oferit cele mai recente când a spus Tampa Bay Times că Meyer l-a lovit în timp ce se întindea la începutul unei practici. Lambo, jucătorul echipei care a deschis sezonul, a spus că i-a spus lui Meyer „nu mă mai lovi niciodată (expletiv)” și a spus că antrenorul a răspuns: „sunt antrenorul cu mingea, te voi lovi ori de câte ori vreau (expletiv).”

Meyer a lansat o declarație prin intermediul echipei negând că incidentul s-a întâmplat așa cum l-a descris Lambo.

„Caracterizarea lui Josh despre mine și acest incident este complet inexactă și există martori oculari care să-i respingă relatarea”, a spus Meyer.

Lambo a spus că a raportat lovitura agentului său, care a contactat consilierul juridic al jaguarilor a doua zi.

„Consilierul juridic Jaguars a recunoscut într-adevăr și a răspuns imediat la interogarea făcută de agentul lui Josh Lambo vineri, 27 August 2021”, au spus jaguarii într-o declarație. „Avocatul s-a oferit să vorbească cu Josh sau să-l ajute pe Josh să vorbească cu antrenorul sau cu orice alt personal de fotbal, dacă se simțea confortabil cu ea împărtășind informațiile. Orice sugestie altfel este flagrant fals.”

Lambo a fost eliberat după ce a ratat primele trei încercări de gol pe teren pentru a începe sezonul.

Afirmația lui Lambo a venit pe urmele unui raport de rețea NFL care a spus Meyer a creat tensiune cu mai multe run-in-uri cu jucători, precum și asistenți el ar fi numit „învinși.”Citând surse neidentificate, raportul a detaliat un schimb încălzit între Meyer și veteranul receptor Marvin Jones, care a rezultat din faptul că Meyer a criticat receptoarele spunând că nu au câștigat suficiente meciuri unu-la-unu sau nu au obținut suficientă separare.

„Aș spune doar acest lucru: mi s-a adus la cunoștință ceva care nu mi-a plăcut prea bine”, a spus Jones miercuri, primele sale comentarii publice de la publicarea raportului sâmbătă. „L-am abordat despre asta și am vorbit și ne-am descurcat ca niște bărbați maturi. Și asta e tot ce am de spus despre asta.”

Jones a negat că ar fi amenințat că va părăsi practica din cauza argumentului.

„Vreau să spun, trage, atunci când pierzi, vei fi întotdeauna în centrul atenției într-un mod negativ”, a spus Jones. „Asta este ceea ce este. Asta e tot ce am de spus.”

Alte probleme pentru Meyer:

– L-a angajat pe antrenorul de forță Chris Doyle în Februarie, în ciuda acuzațiilor de comportament rasist și apoi a trebuit să-l lase să plece o zi mai târziu din cauza unui proces în așteptare.

– Jacksonville a fost amendat cu 200.000 de dolari, iar Meyer a andocat 100.000 de dolari pe 1 iulie, o pedeapsă care a rezultat dintr-o practică de la începutul lunii iunie în care liga a considerat că receptoarele și spatele defensiv au avut prea mult contact în timpul exercițiilor 11-la-11.

– Meyer a semnat 2007 Heisman Trophy-câștigător quarterback Tim Tebow pentru a juca tight end, un experiment care s-a încheiat cu Tebow în căutarea pierdută în deschiderea pre-sezonului împotriva Cleveland.

– Meyer a organizat o competiție falsă de QB între Trevor Lawrence, O perspectivă generațională, și Gardner Minshew în tabăra de antrenament. Meyer și directorul general Trent Baalke l-au schimbat pe Minshew la Philadelphia, unde este o rezervă pentru Jalen Hurts.

– Asociația jucătorilor NFL a lansat o investigație după ce Meyer a spus că statutul de vaccinare a fost luat în considerare în deciziile echipei.

– El a gestionat în mod repetat greșit alergarea înapoi James Robinson, permițând celui mai consistent jucător ofensiv al echipei să fie așezat pe bancă de două ori în urma fumbles și a greșit încercând să explice de ce Robinson a fost tras și cât timp a rămas pe margine.

Toată drama a devenit prea mult pentru Lawrence.

„Cred că acest lucru trebuie să se schimbe și este ceva la care trebuie să lucrăm cu siguranță”, a spus Lawrence miercuri. „Nu poți fi mereu în prima pagină a ziarelor. Trebuie doar să te duci să joci fotbal, și acolo încercăm să ajungem, și nu am nici o îndoială că vom ajunge acolo.”