Ligile sportive din SUA fac față focarelor COVID-19 Pe fondul variantelor

Ligile sportive din SUA văd focare COVID-19 în creștere rapidă, cu zeci de jucători în protocoalele de sănătate și siguranță, pe fondul unei creșteri continue a variantei delta a coronavirusului și a cazurilor în creștere ale mutației omicron extrem de transmisibile.

Atât NBA, cât și NHL au fost nevoite să amâne jocurile în ultima lună, cu atât de mulți jucători marginalizați, iar echipele de baschet masculin de la Tulane și Universitatea din Washington au văzut Anulări din cauza focarelor din programele lor. NFL nu va amâna jocurile, spunând că confiscările ar putea fi în joc.

Dificultățile pentru sportul american vin pe fondul creșterii infecțiilor în Europa, unde oficialii din Premier League engleză au anulat trei meciuri de fotbal în patru zile din cauza virusului, iar guvernul German a restricționat temporar Arenele din Bundesliga la 50% prezență sau 15.000 de fani.

Dar nu vă așteptați ca ligile americane să revină la jocul „bubble” sau să se închidă pentru câteva săptămâni pentru a lăsa lucrurile să dispară.

„Modul în care sistemul nostru este înființat acum, o infecție declanșează un lanț de evenimente și care duce la confuzie, perturbare, haos. Dar din punct de vedere medical, acești oameni sunt vaccinați în principal și nu vor merge la spital”, a spus Dr.Peter Chin-Hong, specialist în boli infecțioase la Universitatea din California, San Francisco.

„Suntem într-o lume foarte diferită de acum un an. … Nu este prea rău pentru sportivii tineri și sănătoși”, a adăugat Chin-Hong.

Și sunt prea multe în joc financiar pentru ca ligile să ia în considerare închiderile, având în vedere milioanele și milioanele de dolari pierdute când sportul a luat o pauză anul trecut. Există, de asemenea, presiunea ventilatorului de luat în considerare.

„Răspunsul scurt este banii. Este ceea ce determină deciziile ligilor de a continua să joace, chiar și în fața acestor focare”, a declarat Nola Agha, profesor de management sportiv la Universitatea din San Francisco.

„Nu cred că vor reduce numărul de fani sau vor închide întregul sezon”, a continuat ea. „Cred că vor continua să facă tot ce pot în cadrul liniilor directoare ale departamentului local de sănătate, ceea ce ar putea reduce numărul de fani.”

În Canada, Miercuri, cea mai mare provincie a țării, Ontario — acasă la Toronto Raptors din NBA și Toronto Maple Leafs din NHL și senatorii din Ottawa — a stabilit un plafon de 50% din capacitate pentru adunări mari, cum ar fi evenimente sportive profesionale.

Până în prezent, NHL a avut cele mai amânate jocuri pentru o ligă din America de Nord în acest sezon, cu 10. Senatorii au fost primii la mijlocul lunii noiembrie, urmați de flăcările din Calgary și uraganele din Carolina în această săptămână. Numai miercuri, Nashville Predators a adăugat șase jucători și șase membri ai personalului la protocoalele de sănătate și siguranță, iar căpitanul Boston Bruins Patrice Bergeron a intrat și el.

Varianta omicron este cea mai mare parte responsabilă pentru creșterea în cazurile NHL, potrivit unei persoane cu cunoștințe directe despre discuțiile dintre ligă și Asociația jucătorilor NHL, dar nu ține cont de toate testele pozitive. Persoana a vorbit cu condiția anonimatului, deoarece discuțiile au fost private.

Persoana a mai spus că NHL reintroduce protocoale COVID-19 îmbunătățite, inclusiv restricționarea jucătorilor la hotelurile lor în timp ce se află pe drum și readucerea testelor zilnice prin cel puțin Jan. 7.

Antrenorul interimar Derek King de la Chicago Blackhawks, care trebuia să joace Flames săptămâna aceasta, a declarat că echipa a întărit cu jucătorii importanța distanțării sociale, a igienei și a evitării mulțimilor.

„Doar într-adevăr knuckle jos, pentru că nu vrem să fim una dintre acele echipe care trebuie să-și rearanjeze programul pentru că avem COVID”, a spus King.

NBA are, de asemenea, mai multe stele în protocoalele COVID-19 chiar acum, inclusiv Milwaukee Bucks’ Giannis Antetokounmpo și Brooklyn Nets’ James Harden. Începând de miercuri după — amiază, 33 de jucători — aproximativ 6,5% din ligă-se aflau în protocoale, 17 dintre cei care jucau fie pentru Chicago, fie pentru Brooklyn.

Bulls au avut jocuri amânate marți și joi, deoarece nu aveau suficienți jucători disponibili, în timp ce Brooklyn a jucat marți cu o listă minimă NBA de opt.

În aceeași noapte, când garda Golden State Warriors Stephen Curry a stabilit un record pentru triplele cariere la Madison Square Garden din New York, Comisarul NBA Adam Silver nu a fost în audiență — atât el, cât și comisarul adjunct Mark Tatum au fost supuși testelor zilnice după ce au participat la un eveniment găzduit de președintele Toronto Masai Ujiri, care a dat rezultate pozitive la scurt timp.

„La fel ca restul țării și așa cum a fost prezis de specialiștii noștri în boli infecțioase, am văzut o creștere a cazurilor în jurul Ligii”, a declarat miercuri purtătorul de cuvânt al NBA, Mike Bass, adăugând că liga va continua să fie ghidată de știință și date și să coopereze cu Asociația jucătorilor.

NBA spune că 97% dintre jucători sunt vaccinați și puțin peste 60% au primit fotografii de rapel.

Preeti Malani, directorul de sănătate al Universității din Michigan, expert în boli infecțioase și membru al a două comitete consultative Big Ten COVID-19, a declarat că impulsurile vor fi „esențiale” pentru evitarea întreruperilor programului.

„Cel mai important lucru pe care îl putem face, fie că este vorba de sport, școală sau loc de muncă, este să fim foarte vaccinați. … Asta înseamnă să fii stimulat în plus față de seria primară”, a spus Malani.

NFL este probabil norocos în faptul că majoritatea jocurilor sale sunt jucate în aer liber, deci există un risc mai mic pentru fani.

Dar Liga are cel mai grav focar în ceea ce privește jucătorii de pe lista de rezervă/COVID: optzeci și opt au dat rezultate pozitive luni și marți, iar alte câteva au fost adăugate miercuri, inclusiv opt în echipa de fotbal din Washington. L. A. Rams au 16 pe listă.

Este un procent mic pentru o ligă cu aproximativ 2.200 de jucători între liste active, rezerve accidentate și echipe de antrenament. Dar omicron ar putea face ca acest lucru să crească rapid.

Antrenorul echipei New York Giants, Joe Judge, a declarat că jucătorii săi poartă acum măști în interior și sunt distanțați mai mult la întâlniri.

„Oricine a fost implicat în orice fel de contact strâns sau test în acest moment a fost fie eliminat, fie separat de echipă și se află în întâlniri virtuale”, a spus judecătorul.

Asociația jucătorilor NFL a ridicat alarme de luni de zile cu privire la trecerea Ligii de la testarea zilnică la cea săptămânală, ceea ce împiedică detectarea focarelor.

Chin-Hong de la UCSF au spus că au dreptate să fie îngrijorați, iar NFL ar trebui să regândească politica.

„(Testarea) o dată pe săptămână este atât de 2020”, a spus el. „Avem tehnologia să o facem de mai multe ori pe zi.”

La nivel de colegiu, au existat și alte anulări în afară de cele care implică Tulane și Washington: baschet masculin Cleveland State; baschet feminin Iowa; și un amânat Cal Bears joc de fotbal.

Conferința Atletică Americană, Pac-12, Conferința de Sud-Est și Big East au declarat pentru AP că politicile lor nu s-au schimbat de la începutul anului școlar: echipele care nu pot juca jocuri de conferință vor pierde. ___

Scriitorii sportivi ai Associated Press Tim Reynolds, John Wawrow, Jay Cohen, Ralph Russo și Tom Canavan au contribuit la acest raport.