Orașe în doliu în timp ce săpau din tornade mortale

Comunitățile strâns legate încă săpat din tornadele mortale care au ucis zeci de oameni din opt state din sud și Midwest se îndreaptă spre o altă sarcină grea: onorarea și îngroparea morților lor.

Furtunile care au început vineri seara au distrus vieți și proprietăți din Arkansas până în Illinois și în unele părți ale statelor vecine, sculptând o cale de peste 200 de mile (320 de kilometri) numai prin Kentucky. Serviciul Național de Meteorologie a înregistrat cel puțin 41 de tornade, inclusiv 16 în Tennessee și opt în Kentucky.

De-a lungul furtunii violente, o casă funerară din vestul Kentucky s-a pregătit să întâmpine familiile celor care i-au pierdut pe cei dragi în timp ce sufereau pierderi proprii.

Casa funerară Beshear din Dawson Springs se pregătea pentru cel puțin patru servicii în zilele următoare pentru victimele furtunii și trebuie să recupereze înmormântările întârziate de furtuna masivă, a declarat proprietarul casei funerare Jenny Beshear Sewell, o verișoară a guvernatorului din Kentucky.

Decesele legate de furtună le includ pe cele ale a două surori care lucraseră la casa funerară, singura din micul oraș din vestul Kentucky.

Carole Grisham, în vârstă de optzeci de ani, și Marsha Hall, în vârstă de 72 de ani, au decis să o „călărească” în casa lor, în timp ce tornada s-a prăbușit în întunericul nopții, a spus Sewell prin telefon miercuri. Casa, care nu avea subsol, a fost demolată.

Hall, un dispozitiv de la casa funerară, a avut o zi grea de muncă vineri, cu câteva ore înainte de a muri în furtună, a spus Sewell. Când a plecat de la serviciu, cuvintele de despărțire ale lui Hall au fost: „” Ei bine, ne vedem.”

Pe măsură ce tornada se apropia, Sewell i-a trimis un mesaj lui Hall cu o actualizare a căii furtunii și le-a îndemnat pe surori să se adăpostească în subsolul casei funerare sau într-un subsol al Bisericii. Hall a răspuns „OK” la un text — ultimul pe care l-a auzit de la angajatul de multă vreme pe care îl considera membru al familiei.

Dar afacerea de a pune morții să se odihnească nu va aștepta. O slujbă la casa funerară era planificată pentru vineri pentru o femeie a cărei înmormântare a fost amânată de sâmbăta trecută, a doua zi după ce furtuna a lovit. Dacă gazul natural al clădirii nu a fost restaurat odată ce serviciile au fost reluate, ” toată lumea va trebui doar să se adune. Dar asta e tot ce putem face”, a spus Sewell.

Aranjamentele erau încă în așteptare pentru Grisham și Hall, dar este de așteptat o înmormântare dublă, a spus Sewell.

Guvernatorul statului Kentucky, Andy Beshear, a promis plăți de 5.000 de dolari pentru fiecare familie a victimelor pentru a ajuta la cheltuielile de înmormântare. Statul a fost cel mai grav afectat, cu 74 de decese raportate până acum.

În orașul Madisonville din vestul Kentucky, familia și prietenii au jelit miercuri un cuplu ucis când twister a rupt prin Dawson Springs din apropiere.

Jeffrey Eckert, în vârstă de 70 de ani, a fost amintit ca fiind „misterios și mișto” de nepotul său, Mike Eckert, care și-a amintit că unchiul său cânta în diferite trupe, deținând întotdeauna o barcă și bâzâind acasă după ce și-a câștigat licența de pilot pentru a anunța familia că este timpul să-l întâlnească la aeroport.

Mulți dintre cei îndoliați au purtat imprimeuri de animale în onoarea soției lui Jeffrey Eckert, Jennifer Eckert, în vârstă de 69 de ani, căreia i-a plăcut să le poarte și a fost amintită de nepoata ei, Kathy Moore, pentru plăcintele cu merengue de ciocolată și dragostea nepoților ei.

Moore a spus că durerea ei a fost temperată de amintirile și relațiile pe care Jennifer Eckert le-a lăsat în urmă.

„Când totul este spus și făcut, relațiile sunt tot ceea ce contează”, a spus Moore. „Viața trebuie să se termine. Dragostea nu.”

Între timp, doliul s-a extins dincolo de statele cele mai afectate și în Florida, casa unui tată și fiu uciși în timp ce stăteau într-o stațiune din West Tennessee.

Steve Gunn și fiul său Grayson, în vârstă de 12 ani, stăteau la Cypress Point Resort, o destinație populară pentru vânători și pescari. Vor fi înmormântați în Florida în acest weekend.

„Nu puteai merge la Walmart cu el fără ca o sută de oameni să-l oprească”, a spus sora lui, Sandy Gunn. „Fiul lui a fost copilul pe care ai crescut visând să-l ai.”

Cumnatul ei, Jamie Hall, a făcut parte și din grupul de vânătoare și rămâne dispărut.

„Lumea noastră a fost spulberată”, a spus ea. „Sunt îngrozit de fiecare dată când aud telefonul sunând. Cumnatul meu a fost cel mai bun și mai blând om pe care l-ai fi cunoscut vreodată.”

În Mayfield, la începutul acestei săptămâni a avut loc o veghe pentru victimele unei fabrici de lumânări din Kentucky aplatizate de o tornadă. Un gardian adjunct, Robert Daniel, care escorta un grup de deținuți care lucrau la fabrică, a fost una dintre cele opt victime. Va fi înmormântat sâmbătă.

Dincolo de oraș, la Tribunalul puternic deteriorat din Centrul orașului Mayfield, Makayla Wadkins, în vârstă de 24 de ani, a ajutat la înființarea unui memorial improvizat. Pliante cu fotografii color și numele victimelor au fost lipite de gardul din jurul clădirii.

„Vom permite familiilor să aibă un loc unde să vină unde să-și poată întrista și să-i vadă pe cei dragi înconjurați de flori și frumusețe”, a spus Wadkins, din țara vecină Kirksey.