Rechizitoriul spune că compania a ignorat alarmele de deversare de petrol din California

O companie petrolieră din Houston și două filiale au fost inculpate miercuri pentru o deversare de țiței care a afectat apele și plajele din sudul Californiei în octombrie, un eveniment despre care procurorii spun că a fost cauzat în parte de faptul că nu a acționat în mod corespunzător atunci când alarmele au alertat în mod repetat lucrătorii cu privire la o ruptură a conductei.

Amplify Energy Corp. și companiile sale care operează mai multe platforme petroliere și o conductă în largul Long Beach au fost acuzate de un mare juriu federal cu un singur număr de infracțiuni de descărcare ilegală de petrol.

Anchetatorii cred că conducta a fost slăbită atunci când ancora unei nave de marfă a prins-o în vânt puternic în ianuarie, cu câteva luni înainte ca aceasta să se rupă în cele din urmă octombrie. 1, deversând până la aproximativ 25.000 de galoane (94.600 litri) de țiței în ocean.

Procurorii americani au declarat că companiile au fost neglijente în șase moduri, inclusiv faptul că nu au răspuns la opt alarme ale sistemului de detectare a scurgerilor pe o perioadă de 13 ore, care ar fi trebuit să le alerteze cu privire la deversare și ar fi minimizat daunele. În schimb, conducta a fost închisă după fiecare alarmă și apoi repornită, aruncând mai mult petrol în ocean.

Amplify a dat vina pe compania de transport maritim fără nume pentru deplasarea conductei și a spus că lucrătorii de pe și offshore au răspuns la ceea ce credeau că sunt alarme false, deoarece sistemul nu funcționa corect. A semnalat o posibilă scurgere la platformă unde nu s-a produs nicio scurgere, a spus compania.

Scurgerea, de fapt, a fost dintr-o secțiune a conductei submarine la 4 mile (6,4 kilometri) mile distanță, a spus Amplify.

„Dacă echipajul ar fi știut că există o scurgere reală de petrol în apă, ar fi închis conducta imediat”, a spus compania.

Associated Press a raportat pentru prima dată săptămâna trecută că sistemul de detectare a scurgerilor Amplify nu era pe deplin funcțional. La acea vreme, compania a refuzat să explice ce înseamnă asta.

AP a raportat în octombrie întrebări legate de eșecul companiei de a răspunde la o alarmă.

Între timp, Garda de coastă americană a declarat miercuri că a răspuns la un raport despre un luciu în largul coastei plajei de Stat Bolsa Chica, dar nu a determinat sursa și a planificat să zboare deasupra scenei joi dimineață.

Zona se află în aceeași vecinătate generală cu cea a scurgerii din octombrie, deși conducta este în prezent nefuncțională.

În acest caz, prima alarmă de rupere a conductei a sunat la 4:10 P.M. Oct. 1, dar scurgerea nu a fost descoperită decât după răsăritul soarelui a doua zi dimineață și a raportat despre 9 A.M. cetățenii de pe țărm au sunat la 911 pentru a raporta mirosul puternic de brut în acea primă după-amiază, iar o navă de marfă ancorată a raportat că a văzut o strălucire mare pe apă înainte de apusul soarelui.

Autoritățile locale care au mers în căutarea pentru o scurgere octombrie. 1 nu l-am găsit. Paza de coastă a spus că era prea întuneric pentru a ieși și a căuta deversarea până când au primit un raport despre asta. Au ieșit după răsăritul soarelui, găsindu-l în jurul orei la care compania a raportat-o.

La doar câteva zile după deversare, CEO-ul Amplify, Martyn Willsher, a refuzat să răspundă la întrebări la conferințele de presă despre cronologia din jurul deversării și un raport că o alarmă la 2:30 A.M. octombrie. 2 controlere alertat cu privire la o posibilă deversare. El a susținut compania nu a aflat de deversare până când o barcă a văzut un luciu pe apă la 8:09 A.M. în acea dimineață.

Orange County Supervizor Katrina Foley a declarat că actul de acuzare validează locuitorii care au detectat deversarea o zi mai devreme și a raportat.

„Este teribil că au mințit practic comunitatea în timpul informărilor de presă și i-au făcut pe oameni să creadă că ceea ce au văzut cu ochii lor sau miroseau sau știau nu era adevărat”, a spus ea. „Ceea ce știm acum este că compania știa acest lucru, iar alarmele s-au declanșat așa cum ar fi trebuit și nimeni nu a făcut nimic.”

Chiar și după ce a sunat a opta și ultima alarmă, conducta a funcționat aproape o oră dimineața devreme, au spus procurorii.

Avocatul pentru siguranța conductelor, Bill Caram, a declarat că rechizitoriul prezintă o imagine a unei companii nesăbuite.

„Înțeleg că există falsuri pozitive asupra sistemelor de detectare a scurgerilor, dar aceasta este coasta noastră prețioasă”, a declarat Caram, directorul Bellingham, Washington Pipeline Safety Trust. „Faptul că au continuat să apese butonul de amânare și să ignore alarmele, să oprească și să pornească această conductă și, în tot acest timp, să scurgă petrol în Oceanul Pacific este nesăbuit și flagrant.”

Procurorii au constatat, de asemenea, că conducta nu avea personal suficient, iar echipajul era obosit și insuficient instruit în sistemul de detectare a scurgerilor.

Descrierea rechizitoriului privind personalul companiei ca fiind obosit a indicat o problemă de lungă durată a industriei, a declarat expertul în conducte Ramanan Krishnamoorti de la Universitatea din Houston.

„Oboseala și personalul suprasolicitat sunt vechi, banale și de neiertat”, a spus el. „Acest lucru a fost demonstrat de mai multe ori ca fiind cea mai importantă vulnerabilitate.”

Nu este clar de ce a durat atât de mult timp ca linia de oțel groasă de 1/2 inci (1,25 centimetri) să se scurgă după incidentul aparent de ancorare sau dacă o altă lovitură de ancoră sau alt incident a dus la ruptură și vărsare.

Deversarea a ajuns la țărm la Plaja Huntington și a forțat închiderea a aproximativ o săptămână a plajelor orașului și a altora de-a lungul coastei județului Orange. Pescuitul în zona afectată a fost reluat abia recent, după ce testarea a confirmat că peștele nu avea niveluri nesigure de toxine petroliere.

Dacă va fi condamnat, acuzația va dura până la cinci ani de probă pentru corporație și amenzi care ar putea totaliza milioane de dolari.