Care este metoda postului intermitent 18: 6? Experții Explică

Beneficiile postului intermitent (dacă) pe care unii oameni îl experimentează includ pierderea în greutate, mai multă energie, digestia îmbunătățită, scăderea poftelor de zahăr și un somn mai bun. Există atât de multe modalități de a se potrivi postului intermitent în viața ta, așa că dacă te-ai gândit la asta, trebuie să fie unul potrivit pentru tine.

Desigur, înainte de a începe orice nou plan de dietă, inclusiv postul intermitent, asigurați-vă că vă consultați mai întâi cu medicul dumneavoastră. Odată ce obțineți OK-ul, postul 14:10 este un loc minunat pentru a începe, unde repede zilnic timp de 14 ore și aveți o fereastră de mâncare de 10 ore. Dacă sunteți gata să faceți posturi mai lungi, protocolul 16:8 este următorul pas perfect. Îți extinde fereastra de post cu două ore; de exemplu:mănâncă de la prânz până la 8 p.m. dacă descoperiți că mâncați cina mai devreme, totuși, ați putea fi interesat să încercați 18: 6.

Ce Este Postul Intermitent 18: 6?

18: 6 implică postul timp de 18 ore din zi, lăsându-vă cu o fereastră de mâncare de șase ore. Acest lucru ar putea însemna a mânca masa de prânz la 12:30 p. m., o gustare la ora 3 p. m., apoi finisare cina până la ora 6:30 p. m. Aceasta este o mult mai rigidă formă de post intermitent și cu siguranță mai salvat de experimentat fasters care au încercat alte metode. Această metodă a unui post de 18 ore ar putea fi potrivită pentru dvs. dacă pierderea în greutate a stagnat făcând 16:8 sau dacă aveți tendința de a mânca prea mult cu o fereastră de mâncare mai lungă.

Cum Ajuta Postul Intermitent 18: 6 Cu Pierderea In Greutate?

Jason Fung, MD, nefrolog (specialist în rinichi) și autor al Ghidului complet pentru post, a explicat că postul intermitent vă poate ajuta să ardeți grăsimi prin scăderea nivelului de insulină.

Acest lucru este diferit de metoda tipică de pierdere în greutate sugerată de majoritatea experților, care este de a restricționa caloriile. Dr. Fung a spus că dacă vă reduceți caloriile de la 2.000 la 1.500 pe zi (pentru a crea un deficit de 500 de calorii), organismul este forțat să-și reducă rata metabolică pentru a se potrivi. Metabolismul mai lent te face să te simți rece, obosit și înfometat. Pierderea în greutate în cele din urmă platouri, ceea ce înseamnă că va trebui să mănânci și mai puțin pentru a pierde în greutate, ceea ce nu este durabil. Acesta este motivul pentru care Dr.Fung a spus că dietele de restricție a caloriilor nu reușesc, ceea ce a fost dovedit și în concurenții de la emisiunea TV de pierdere în greutate The Biggest Loser. Un studiu major care a uitat la fostul Cel mai Mare Ratat concurenți constatat că o perioadă de intensă restrictie de calorii si pierderea in greutate a distrus metabolismul acestora, lăsându-le au nevoie de mult mai putine calorii pentru a-și menține noua greutate decât înainte s-au dus la spectacol. Majoritatea concurenților au sfârșit prin a recâștiga cel mai mult, dacă nu toate, greutatea pe care au pierdut-o în emisiune.

Dr. Fung lucrează cu pacienții cu diabet și a spus că postul i-a ajutat să piardă în greutate, să-și inverseze diabetul și să renunțe la medicamente. „Dacă insulina este scăzută, atunci organismul își poate obține energia din depozitele de grăsimi”, a spus el. Mulți oameni care repede găsesc de fapt că foamea scade, motiv pentru care IF poate ajuta oamenii care tind să mănânce prea mult. Atunci când faci orice formă de post intermitent zilnic, intenționezi să-ți consumi caloriile zilnice, doar într-o fereastră de mâncare mai scurtă.

Pentru a afla caloriile țintă, trebuie să calculați rata metabolică bazală (BMR) și cheltuielile totale de energie (TDEE). Utilizați această formulă pentru a estima câte calorii ar trebui să mâncați pe zi pentru pierderea în greutate.

Pro-urile postului intermitent 18:6

Este ușor de întreținut în fiecare zi: fără prea multe perturbări ale programului dvs. zilnic, practic săriți micul dejun și apoi luați cina pe partea anterioară.

  • Este flexibil: dacă preferați să mâncați un prânz mai târziu, puteți schimba fereastra de mâncare (2 p.m. la 8 p. m.) sau o puteți schimba mai devreme (10 A. M. până la 4 p. m.).
  • Digestie îmbunătățită: consumul mai puțin timp în timpul zilei poate ajuta la reducerea sau prevenirea balonării și îmbunătățirea digestiei.
    Mintea limpede și energia crescută: după ce corpul se ajustează, veți experimenta un sentiment sporit de claritate și concentrare mentală, ceea ce înseamnă că nu mai există ceață a creierului și mai multă energie.
  • Somn îmbunătățit: dacă aveți tendința de a merge la culcare mai devreme, consumul de cină până la 6 PM înseamnă că nu gustați după cină, așa că loviți foile cu stomacul plin. Puteți începe doar un nou obicei în care vă încurcați pe canapea cu o ceașcă fierbinte de ceai din plante.
  • Puteți mânca mese mai mari: Din moment ce esti consumatoare de toate dvs. de zi cu zi de calorii într-o fereastră mai scurte, un alt pro este că puteți sta jos și să mănânce mese mari și simți mai sătul decât dacă ar fi mâncat de trei până la șase mese mici pe parcursul zilei.
  • Puteți mânca alimentele pe care le iubiți: aveți mai multă clemență și cu alimentele pe care le mâncați, astfel încât să puteți alege alimente cu calorii mai mari sau cu carbohidrați mai mari pe care le-ați negat înainte. Și chiar dacă săriți peste micul dejun, puteți mânca în continuare alimentele de mic dejun pe care le iubiți; veți întârzia doar masa până mai târziu în timpul zilei.

Contra de 18: 6 postul intermitent

  • Se poate simți restrictiv: pentru cei obișnuiți să mănânce toată ziua, limitarea meselor și gustărilor la o fereastră de șase ore poate părea imposibilă.
  • Poate provoca probleme digestive: în timp ce unii oameni pot experimenta o îmbunătățire a digestiei lor de a mânca mai puține ore în timpul zilei, deoarece poate fi greu să vă potriviți toate caloriile zilnice într-o fereastră de șase ore, s-ar putea să vă fie greu să mâncați cât de multe aveți nevoie fără să vă simțiți umplute.
  • S-ar putea să vă simțiți foame: dacă nu faceți un punct să mâncați suficiente calorii sau să mâncați suficiente proteine și grăsimi sănătoase, 18:6 vă poate face să vă simțiți foame sau obosiți.

Poate declanșa consumul de chef:orice formă de post intermitent, în special 18: 6, deoarece este mai strictă, ar putea fi un declanșator al comportamentelor nesănătoase pentru cei cu antecedente de tulburări de alimentație. Lisa Eberly Mastela, MPH, RD, a declarat pentru POPSUGAR că orice formă de dacă ar trebui făcută sub supravegherea unui dietetician înregistrat și orice dietă care încurajează un program de alimentație restrictiv ar trebui abordată cu prudență de la început. S-ar putea să fiți bine să faceți o formă mai puțin rigidă de post intermitent, cum ar fi 16:8, dar dacă aveți îndoieli, este mai bine să discutați cu un medic sau dietetician și, dacă aveți antecedente de alimentație dezordonată, un terapeut. Postul intermitent nu ar trebui să vă afecteze negativ viața.

Sfaturi Pentru Succes Cu Postul Intermitent 18: 6

Ca orice nou mod de a mânca, există o perioadă de ajustare. Cel mai bun sfat este să nu vă scufundați chiar în 18:6 dacă nu ați postit niciodată înainte. Începeți cu o fereastră de post de 12 ore, apoi lucrați treptat până la 14 ore, apoi 16 ore. În timpul postului, asigurați-vă că beți doar cafea neagră, ceai, apă carbogazoasă și apă simplă. Consumul unui pic de cremă sau stevia în cafeaua dvs. poate induce de fapt foamea, ceea ce va face postul mai greu. Și asigurați-vă că obțineți cel puțin șapte ore de somn pe noapte pentru a preveni poftele cauzate de oboseală. Alegeți alimente bogate în nutrienți și mâncați până când sunteți săturați, dar nu umpluți și concentrați-vă pe obținerea de proteine, grăsimi sănătoase, carbohidrați complexi și o mulțime de fibre.

Utilizarea unei aplicații de post intermitent ar putea fi utilă pentru a vă urmări progresul zilnic și pentru a vă inspira să rămâneți cu ea. Dar amintiți-vă întotdeauna regula cardinală despre post: dacă nu vă simțiți bine, încheiați postul și încercați din nou a doua zi.